Warsztaty

Prowadzimy, warsztaty, kursy, szkolenia, dla szkół, osób indywidualnych, organizacji, zakładów pracy, które obejmują:

-warsztaty zdrowej żywności np. pokaz wyrobu i wypieku chleba metodą tradycyjną naszych babć w piecu chlebowym opalanym drewnem wraz z degustacją,

– warsztaty wyrobu masła, sera, twarogu metodą tradycyjną, wraz z degustacją,

– kursy wytwarzania wędlin, wędzonek, kiełbas metodą tradycyjną naszych babć, bez konserwantów i ulepszaczy

– kursy przygotowania i wędzenia ryb w przydomowej wędzarni,

– warsztaty wypieku pizzy, ciast i ciasteczek,

– szkolenia z technik makramy,

– kursy wyrobu z wikliny, słomy, siana,

Warsztaty prowadzimy w Sali biesiadnej z kominkiem, z kuchnią ,,jak u babci? posiadającą tradycyjny piec chlebowy opalany drewnem, dla około 20 osób.